Враження від презентації проекту Bazaar Fashion Forward від журналу Harper’s Bazaar


Першою подією, яка відбулась в рамках 11 сезону Lviv Fashion Week, була презентація проекту Bazaar Fashion Forward від журналу Harper’s Bazaar. Презентація проходила на 4 поверсі Опера Пасаж у Леополіс Хол. На стінах розмістилися фотографії, котрі були результатом проекту в різні роки. Проводила її дуже симпатична панянка, координатор проекту Bazaar Fashion Forward — Анна Литвина.


 

(Більше фото від Інни Голодняк тут:

http://bokeh.com.ua/photoreports/378_lviv_fashion_week__lvivskij_tizhden_modi_day_1/page/1)

Коли людей зібралося побільше, презентація розпочалась і Анна розповіла наступне: проект існує вже 4 роки. Він створений для того, аби допомогти молодим талантам (вікові обмеження: 18-32 роки) заявити про себе в модній індустрії. У проекті є 4 категорії: fashion-дизайнери, fashion-фотографи, fashion-журналісти та fashion-стилісти. Заявки на участь у конкурсі приймаються щороку з 1 березня до 15 травня.

Переможці цього проекту отримують можливість відшити свою колекцію і відзняти фотосесію для журналу Harper’s Bazaar, а також представити колекцію на одному з двох Тижнів Моди у Києві (це для дизайнерів). Фотограф-переможець, відповідно, знімає ту саму fashion-story, яка потім з'явиться на сторінках журналу. Переможець-стиліст також мав би приймати участь у цій зйомці, але наразі жоден стиліст ще не переміг у цьому проекті. Чому так — розповім далі...

Отже, що потрібно, аби прийняти участь у цьому проекті?

 

Для дизайнерів: потрібно представити ескізи для двох колекцій (весна літо і осінь-зима) - по 10 ескізів для кожної. Необхідно вказати матеріали, з яких планується відшити ці колекції. Також треба надати своє портфоліо і написати опис до колекцій: для кого вони, хто і як зможе їх носити...


 

Для фотографів: треба надати 8-10 фотографій у двох напрямках: fashion-story та предметна фото-зйомка (мова і де про фотографії аксесуарів та ювелірних виробів, ювелірка повинна бути дизайнерською чи якихось порівняно відомих брендів...). Також потрібно надати своє портфоліо і написати про свій досвід роботи фотографом: де, з ким, над чим ви працювали.


 

Для стилістів: надати фото двох зйомок — так само: fashion і предметної. І ось тут детальніше про складності зі стилістами: більшість надісланих робіт навіть приблизно не вписуються в необхідний стиль і... рівень... Анна Литвина радила стилістам, котрі хочуть прийняти участь в проекті, робити свої роботи більш лаконічними, стриманими, адже акцент має бути на одязі, а не на зачісці, яскравому макіяжі чи відвертих позах. І ще одне: перукарі і візажисти, ви — не стилісти! Стилісти — це окрема професія.


 

Для журналістів: треба представити огляд трендів актуального сезону. Усі спроби зайнятися копірайтом вираховуються на раз-два, тому навіть не думайте хитрувати! :) ця робота повинна бути справді авторською, аби ставало зрозуміло, що її писали саме ви. Не останнє значення в цьому завдання мають ілюстрації, які ви використаєте. Також потрібно представити 10-15 коротеньких (на 2 абзаци) матеріали про новини зі світу моди.


 

Дізнатися деталі можна на сайті проекту: http://www.bazaarfashionforward.com/


 

Я питала у Анни, чи якась поетапність у відборі робіт фіналістів. Вона розповіла, що більшість заявок приходять до них у період із 20 квітня до 30 травня :) - тобто, з запізненням. Вони збирають усі ці роботи (попередньо Анні доводиться обдзвонити особисто майже всіх учасників, тому що завжди чогось у цих заявках бракує), виділяють ті, котрі найбільше їм сподобались і викликають власників цих робіт на особисту співбесіду. Співбесіда здатна розставити багато крапок над “і”, оскільки при живому спілкуванні стає зрозуміло чи сама людина готова до участі в такому проекті. Часто навіть талановиті люди виявляються ще занадто невизначеними, недостатньо відповідальними... Потім обирають переможців і колекцію дизайнера відшивають. І тут дуже важливим є те, наскільки добре дизайнер у своїй заявці описав майбутній одяг, адже був випадок, коли кінцевий результат настільки відрізнявся від ескізів, що все довелося відшивати заново: а це надзатрати часу і коштів...

Fashion-story з'являється в журналі Harper’s Bazaar в листопаді або грудні. Більшість переможців цього проекту отримали прекрасний старт для кар'єри і продовжили свою діяльність вже більш відомими та успішними.

Обожнюю таких дівчат! :))




 


 

Після презентації був невеличкий фуршет від ресторану La Piazza.


 

Я навіть встигла заточити щось смачне солодке, привітатися з “колегами по цеху” і ми з Інною відважно рушили в напрямку наступної локації: старого трамвайного депо на вулиці Сахарова... :)

 

Лілія Сушко