Новий ювелірний бренд - Zhukova Jewelry

Однією з найцікавіших новин LFW стало створення ювелірного бренду Zhukova Jewelry.

Нарешті мені вдалося зустрітися з Оленою Жуковою — дизайнером бренду, тож я можу поділитися з вами не лише фото з її презентації, але й нашою розмовою :)

Лєна, ось уже 8 років, як ти є важливою частиною команди LFW. Як так вийшло, що ти заснувала власний ювелірний бренд?

В 2009 я поступила у Львівську національну академію мистецтв на спеціальність “художник по металу” і з 1-го курсу прийшла в команду Львівського тижня моди. Паралельно весь цей час я створювала прикраси, але це були індивідуальні замовлення. Бажання створити власний бренд визрівало дуже давно, проте кожний великий проект вимагає певного часу, ресурсу та усвідомлення моменту, коли ти станеш готовим до цього. Важливу роль відіграли мої батьки — вони завжди підтримували нас з братом в усіх починаннях.

Звісно,  Zhukova jewelry це не лише я, але й моя команда. Ігор -  людина, яка штовхає мене вперед, піклується про те, щоб бренд Zhukova був повноцінним бізнесом, поки я залишаюся художником і дбаю безпосередньо про дизайн прикрас. Влад — талановитий блогер, менеджер та людина, що легко знайде спільну мову з усіма. Марина — техпідтримка, вона працює над створенням сайту та інтернет магазину. У кожного великий обсяг роботи, своя важлива функція, але об'єднує нас усіх бажання досягти успіху.

Те, як виглядали моделі на твоїй презентації — і самі по собі й весь їх образ в цілому — мені здавалося наче втілились усі мої фантазії )) Чула що ти зумисне шукала моделей з такою цікавою зовнішністю. Якою була твоя ідея?

Якщо чесно, мені свідомо хотілося зробити невелику провокацію, привернути зайву увагу і продемонструвати сучасні тенденції щодо моди на андрогінність. В кожній людині поєднано в тій чи іншій пропорції два начала — і жіноче і чоловіче. Мені було дуже приємно працювати з моделями і я вдячна їм за професійність та відданість. До прикладу один з хлопців — Флоріан (котрий знімався для нашої першої рекламної кампанії, фотограф — Христина Василишин) заради цього проколов вуха!

 

Розкажи про враження клієнтів від першої колекції?

Одразу в день презентації розлетілося 80 відсотків виробів, а всі решта - на другий день. Тож, думаю, людям сподобалося. Більшість прикрас були розроблені таким чином, щоб їх легко було поєднувати між собою та трансформувати у щось нове.

 

Що особливого у твоєму бренді? Що ти хочеш принести в індустрію з його допомогою?

Незалежно від тематики кожної нової колекції, я завжди пропагуватиму мінімалістичний дизайн та геометричні форми. Також хотілося б, щоб ціни на наші вироби залишалися доступними. Такий дизайнерський ювелірний масмаркет, щоб люди могли зробити покупку аби просто підняти собі настрій. Але при цьому наш бренд — це ювелірні прикраси, виготовлені виключно з дорогоцінних металів. В цілому, я створюю те, що хотіла б носити сама. До прикладу, різдвяна колекція зі срібла та діамантів була покликана створити святкову атмосферу.

Стандартне питання, плани на найближче майбутнє?

Ми збираємося створювати 4 колекції в рік і окремі моделі розробляти для інтернет платформ. Також плануємо колаборації з дизайнерами. Скоро запрацює наш сайт з магазином. Додам тут прохання - всі питання щодо можливості купівлі наших речей писати на контакти, вказані на сторінках бренду, а не мені в приват :)

Можеш порадити, як поєднувати твої прикраси з одягом, який стиль для цілісного образу ти вважаєш доцільним?

Я вболіваю за класичні речі, але вважаю, що тут все дуже індивідуально. Ціную функціональність та універсальність як одягу, так і прикрас. Щоправда, у мене любов до певних видів прикрас іде періодами: то сережки, то браслети, потім перстені... А ось щодо  специфічних прикрас, котрі багато вартують у виробництві, а потім рідко носяться — тут я не прихильник.