Дизайнерські магазини Львова

Перед новим модним сезоном усе якось починає додатково прискорюватись, набирати обертів і усі вектори уваги спрямовуються в сторону fashion… Тому, усвідомивши що “Час настав!” я вирішила нарешті зробити матеріал про те, де у Львові можна купити дизайнерський одяг. Де знаходяться магазини з українськими брендами та що вони із себе представляють?

Одразу хочу розповісти про те, що протягом 12-ти днів (23.03 — 3.04) діятиме арт-простір у магазині Obnova на вул Галицькій, де відбудеться купа цікавих заходів та презентацій, у тому числі наших дизайнерів, ось розклад: http://www.lvivfashionweek.com/news/obnova-lux-modnyi-prostir-startuye-novyi-blagodiinyi-proekt-ofitsiinogo-partnera-lviv-fashion-w.

Отже, почнемо із мультибрендових шоурумів.

В моєму персональному списку місцем номер один, куди мені найкомфортніше заходити і де я вже неодноразово знаходила для себе щось симпатичне, є шоурум Sklad. Він знаходиться на вул. Юрія Дрогобича, 5 (бічна вул. Костюшка) Попереднього року магазин знаходився на пл. Ринок, тож якщо хтось з вас не знав куди вони переїхали, то майте собі на увазі :)

Sklad - простір створений для розвитку вітчизняного ринку і реалізації речей від молодих українських виробників, дизайнерів та художників. Тут можна придбати як одяг, аксесуари, так і приємні дрібнички для дому.

https://www.facebook.com/sklad.showroom/?fref=photo

Власником цього місця є Нана Тенетко — дизайнер чудових аксесуарів 

Відсотково одягу тут менше ніж прикрас, сумок, якихось класних штук для декору, листівок, зате є білизна :)

Наступним, є демократичний, але концептуальний Rhizome Store (за адресою вул. Братів Рогатинців, 24).

https://www.facebook.com/rhizomestore/timeline

Магазин, де продається одяг не лише львівських дизайнерів, відкрила навесні 2015 року киянка Тетяна. Вона вибірково підбирає товар для свого магазину — лише речі, котрі вписуються у її бачення концепції Rhizome. Можна сказати, що тут знайдуть для себе одяг люди, котрі люблять вільний спосіб життя, цінують комфорт та бажають виглядати особливо. На перший погляд може видатись, що це речі лише для молоді, але насправді серед постійних клієнтів трапляються і незвичні люди зрілого віку. В продажі є жіночий одяг, верхнє вбрання, взуття, білизна та одяг для дому, прикраси та парфумерія від українських виробників.

Саме зараз, у міжсезоння, трохи бракує товару, але зазвичай нові речі надходять майже щотижня. Серед брендів, чиї вироби ви тут завжди знайдете — Chereshnivska, Selestyal Body, Kateryna Karol, Fatyanova. Взуття останньої тут можна замовити на свій розмір. Хороша новина для покупців: ціни тут не відрізняються від власних цін дизайнерів, а також бувають знижки та розпродажі, про котрі можна довідатись із соцмереж.

Інколи тут відбуваються невеличкі презентації або зустрічі з дизайнерами.

Про магазин Like By Look я вже детально розповідала ось тут: http://lvivfashionweek.com/blog/look  він знаходиться на вул. Коперніка, 28 і є продовженням інтернет версії http://likebylook.com/ Їх фб з новинами знайдете тут: https://www.facebook.com/likebylook/?fref=ts

 

Напевне найдавнішим серед присутніх у Львові є бутик DиZайнери.UA  https://www.facebook.com/dyzajnery.ua/timeline

Багато років існував магазин на Валовій, але наразі залишився лише на Сербській, 10, котрий відкрився у грудні. Приміщення знаходиться на дуже історичному місці, оскільки арки що є всередині були іще частиною в'їзду на пл. Ринок. Магазин був заснований у 2007 р. і спершу працював по франчайзингу, але з 2010 працює самостійно. Основними дизайнерами, представленими тут є Олена Даць, Подолян, Анастасія Іванова,  а з нових брендів - VONA, Женадін, PITO, Bonka та інші.

Основними покупцями магазину є ділові жінки у віці 35-45 р., що ведуть власну справу.

Діє система знижок і програма лояльності для постійних клієнтів. До того ж їм тут роблять подарунки до Дня Народження та основних свят року - це завжди якісь авторські сувеніри.

Смайлик «smile»

Про шоурум Ніша (на пр. Свободи у ТЦ Opera Passage) я вже писала тут: http://lvivfashionweek.com/blog/dyzainerskyi-showroom-nisha 

Щоправда, склад учасників з того часу помітно змінився...

 

Найновішим (відкрився 31 січня) є шоурум уже знаного у Львові дизайнера прикрас Майї Котельницької - https://www.facebook.com/Maya-Showroom-1541464709505703/

Щоб авторські прикраси мали супровід, вона розмістила у магазині жіночий одяг, сумки, пальта, шалики, білизну, а також шерстяні коци та авторську кераміку для дому від дизайнерів не лише зі Львова, але й Києва, Одеси та інших міст.

Шоурум знаходиться на вул. Краківській (хоча офіційна адреса — Яна Жижки, 9).

Окрім прикрас Майї (з латуні, срібла, натурального каміння та інших природніх матеріалів) ви знайдете тут речі таких брендів, як Nove, O.D.A. та інших.

 

 

Не певна чи є сенс, але якщо б я писала цей пост 2 роки назад, я б згадала про малесенький магазин “Наш Формат” на Бр. Рогатинців, де можна було знайти світшоти HeyDay та футболки Ugar, але здається цього добра із тризубами тепер усюди повно...

 

Ще двома словами скажу про DRESS&Co (вул. Староєврейська, 20, 1 поверх), але майте на увазі, що це більше комісійний ніж щось інше, хоча мені траплялись там речі з колекцій студентів після Тижня моди. Далі наводжу цитату із сайту http://zakupy.lviv.ua/

DRESS&Co – шоурум та комісійний магазин люксових речей в центрі Львова.Тут можна придбати одяг від бренду «Диво», шкарпетки Sammy Icon, Намисто зі Львова, скляні вироби Haluzka, Couture de Fleur, прикраси та білизна від Navna, Manila Design, Nadia Ebaid, Steblakizm, Karavanska, Shuper, Duch, Anna Pugach, Ruslan Baginskiy, Ivanova, коралі від Maksymiv, Zhilyova. Магазин також працює як комісійний.

 

І тепер приділимо трохи уваги монобрендовим бутікам.

На вул. Руській, 4 знайдете шоурум українського дизайнера Тетяни Вовк під назвою “VOVK”. https://www.facebook.com/tmvovk/?fref=ts

Цей магазин є частиною всеукраїнської мережі і відкрився у травні 2015. Тут продаються одяг та аксесуари для дуже жіночних дівчат, як я би сказала “без дивацтв”. Блузки та сукні позитивних кольорів із натуральних тканин, що вигідно підкреслять фігуру і, при цьому, за вкрай демократичними цінами — від 300 до 1600 грн. Одяг відшивається у Києві. В магазині діє система лояльності для постійних клієнтів, а новини про розпродажі приходять sms-ками.

Найбільш помітними особливостями цього магазину для мене стали дві речі:

вкрай приємний, товариський і людяний персонал! Цим жінкам справді важливо допомогти тим, хто до них прийшов (зокрема панянкам із нестандартними розмірами);

а друге — абсолютно дивовижна частина інтер'єру, що збереглась із 16-го століття та була випадково знайдена, коли робився ремонт! Просто раджу усім, хто небайдужий архітектури зайти і подивитися :)

АPTA знаходиться на вул Фредра (хоча офіційна адреса пр. Шевченка, 25) і тут (і тільки тут) можна придбати одяг одного з моїх улюблених дизайнерів — Марти Ваххольц. В одному з двох залів іще можна придбати одяг закордонних брендів, але скоро його місце займуть речі з нової колекції, де буде вбрання для чоловіків. Магазин існує з 2000 року, хоча діяв не увесь цей відрізок часу. Одяг цього бренду створений в першу чергу для ділових жінок: щоб виглядати вишукано на роботі, у подорожі, під час “виходів у світ”. Часто клієнтками стають гості з закордону, як наприклад почесний консул Казахстану у Львові. “Коником” дизайнера вважаються сукні, чий особливий крій буквально моделює фігуру клієнтки. Якщо замовниці не ідеально пасує розмір, до бутика викликають майстра із ательє і він підпасовує вбрання до індивідуальних мірок.

Інколи у бутіку діють знижки (Чорна п'ятниця, Різдвяні свята, кінець сезону...)

 

   

Про дизайнера Lesia Semi ви мали можливість читати тут: http://lvivfashionweek.com/blog/khto-i-yak-lesia-semi

а її брендовий шоурум знаходиться на вул Гнатюка 4.

https://www.facebook.com/Lesia-Semi-449108705265975/?pnref=story

Напевне усі знають про брендовий бутік Оксани Мухи на перетині пр. Свободи та вул. Беринди. Відповідно, клієнтами тут будуть ті, хто шукає коштовне вечірнє або весільне вбрання.

https://www.facebook.com/OksanaMukhaDress/timeline

http://www.oksana-mukha.com/