5 день. Враження від показу Marta Wachholz.

Передостаннім показом цього сезону став показ колекції Марти Ваххольц. Для мене, думаю і для інших глядачів також, цей показ був дуже бажаним та очікуваним, адже пані Марта ще жодного разу нас не розчарувала! Її одяг завжди вишуканий та оригінальний. Особисто для мене Марта Ваххольц надовго залишиться якимось знаковим ім'ям, оскільки саме про неї я писала свій най-найперший матеріал про українських дизайнерів (http://moj-maskarad.livejournal.com/16851.html).

Ця колекція надзвичайно мені сподобалась!!! Вона була дуже великою, повною. Основні речі: сукні, пальта, спідниці, брючні костюми; в якості взуття — ботильони та сабо на високій шпильці. Основні кольори: чорний, білий, колір фуксії. Також траплялись речі лілового кольору, червоного, теплішого рожевого, сірого, бежевого та одна ефектна спідниця кольору “Petrol”. Натхненням для колекції послужило... листя. Мені навіть здалося, що якісь елементи нагадували листя тропічних ліан, але пізніше, на прес-конференції, Марта спростувала такі мої здогади. Зображення листя на одязі проявлялось то у вигляді прозорих сітчастих вставок, то у вигляді контрастного принту, то як зубчастий край на комірі чи кишенях, що виглядало особливо вишукано та свіжо...

 

Фото робили: Ігор Федорів (http://fedoriv.net), Андрій Луковський (http://www.andriilukovsky.com) і трошки я :))

Окремо хочу відзначити дуже вдалу та зручну постановку цього показу: подіум на Шуварі зроблений у вигляді букви “П” і кожна з моделей від Ваххольц виходила з однієї сторони, проходила весь подіум повністю, а потім проходила так само назад — це дуже логічно та просто і дивитись дуже зручно, адже кожну модель бачиш двічі, але вони не бігають перед очима як навіжені туди-сюди.

в шкіряні спідниці я просто закохалась!

 

На прес-конференції я спитала Марту про те, як на її думку клієнтки повинні носити одяг з прозорими вставками на грудях, адже часто дизайнери, випускаючи моделей на подіум, представляють свій варіант естетики і візуальної гармонії ліній, а потім жінки в реальному житті вирішують, що так носити не можна і починають під усе це надягати якісь жахливі чорні ліфчики чи ще щось вигадувати. Марта чесно відповіла, що: “радить вдягати прямо на голі груди, при умові що груди гарні і фігура дозволяє. Треба все показувати, чому б ні?!”. Також я питала чи змінилось щось у її бізнесі за ці 5 сезонів, що минули з її першого показу на LFW і вона відповіла, що речей стало продаватися більше.

 

Мені настільки сподобалась і ця колекція і сама Марта Ваххольц викликає в мене таку симпатію, що я навіть домовилась, що прийду до неї в майстерню і зроблю для вас репортаж про сам творчий та технічний процес! :))

 

Одразу потому я блукала холом, аби якось перебути перерву між показами і випадково зустріла Наталію Лук'янець із Іриною Данилевською (голова Ukrainian Fashion Week). До пані Ірини я не наважувалась (хоча й хотіла) підійти протягом усього Тижня, аж тут мені вистачило відваги попросити дати мені для блогу ексклюзивний коментар про колекцію Ваххольц. Вона з посмішкою мовила: “За ваш вчорашній вигляд я дам усе що завгодно!”

“ - А акредитацію на Ukrainian Fashion Week?” - не роздумуючи випалила я і, напевно, геть почервоніла! :)) Акредитацію мені пообіцяли, тому на хвилі якоїсь насолоди від усього, що коїлося того вечора, я розпитала пані Ірину про враження від колекції. Вона сказала, що це була дуже хороша колекція: оскільки була дуже продуманою навіть у деталях, при цьому дуже модною (адже ідеально проходила по цілому ряду свіжих трендів) і додала, що в роботах Марти відчувається польська школа дизайну. Потім ми ще трохи поспілкувалися про львівських дизайнерів, про Тижні Моди та про fashion-блогерів і єдине що могло зробити вечір іще кращим, це показ Vozianov та таксі, котре вчасно прибуло і усе це зі мною того вечора сталося! :))

 

Лілія СУшко