2 день. OFF SCHEDULE в тц Інтерсіті. Частина перша:

Цього дня в розкладі Тижня значилося аж 3 різних локації! Першою став тц Інтерсіті на пр. Чорновола, де показували свої колекції молоді дизайнери-студенти. Всього було представлено 7 колекцій і дві з них сподобались мені дуже-дуже, тож з них я і почну! :)

Показу Galina Rozhak я чекала з того моменту, як побачила фото цього одягу в новинах на сайті Тижня. Це якраз перша з тих колекцій, котрі щиро запали мені в душу того дня. Лише напередодні я жалілась вам на те, як втомлює безкінечне перебирання дизайнерами етнічної теми, але ось вже я бачу по справжньому гарні речі і не маю до жодного з образів жодних претензій :) Колекція вибудована на контрасті: з однієї сторони чисто народні по своїм ідеям вишивки та цупкі тканини, а з іншої — дуже модні, дуже трендові силуети — особливо це стосується форми рукавів— про цей тренд 2013 року минулого сезону розповідала на своїй лекції Марлен Вулфорд (http://lvivfashionweek.com/blog/moya-stattya-dlya-ria-pro-10-lviv-fashion-week-chastyna-druga)

Тож я би з задоволенням носила щось із цієї колекції, тим більше що будь-котру з речей можна обіграти дуже по різному. Також хочеться окремо висловити свою симпатію аксесуарам у вигляді квітів на головах у дівчат. Цей показ підняв мені настрій!

фото — Інна Голодняк (http://just-creativity.com)

 

 

Одразу після цієї, була друга порція візуальної насолоди! Одяг від Iryna Maksymiv також дуже-дуже мені сподобався. Небанальні цікаві фасони, ненав'язлива красива вишивка і також акцентуючі масивні намиста, котрі додавали одягу якоїсь елегантної стриманої розкоші... Хочеться відзначити те, що Ірина Максимів не полінувалася проконтролювати те, як на легких тканинах (шифон?) оброблять краї — усе вийшло дуже гарно, акуратно та якісно, а саме з уваги до таких деталей і складається репутація хорошого дизайнера. Браво, Ірино!

 

gelena gajsha представила 3 моделі. Перші дві були просто жахливі (нагадували недообскубаних курок), а от третя “цілком навіть нічого”, тож краще би вона тільки останню модель показала...

 

 

Колекція YULIYA KARPOVYCH складалася з 5 образів. Мені не сподобались відтінки (дуже немодні в поганому сенсі слова) і те, що короткі сукні зле сиділи на моделях — постійно підскакували догори. Але мені сподобалась сама ідея нашивання в'язаних гачком елементів на шовковисту тканину, зокрема у вигляді етнічного українського символу — Дерева Життя. Також сама якість тканин, з яких були пошиті сукні видалась мені цілком привабливою.

 

Лілія Сушко