2 день. Ретроспективна виставка ROKSOLANA BOGUTSKA.

 

Того ж дня о пів на восьму розпочиналось відкриття ретроспективної виставки, приуроченої до 15 річниці бренду ROKSOLANA BOGUTSKA. Проходить ця виставка у галереї Гері Боумена. У приміщенні з декількох невеликих залів представлені фотографії з подіумів та лукбуків, дещо з одягу з колекцій різних років. Одні з найцінніших експонатів — сукні для Руслани на Євробачення та для Катерини Ющенко.

фото — Інна Голодняк (http://just-creativity.com)

Для мене найцікавішими були артефакти тих часів, коли Роксолана Богуцька ще не була тією ROKSOLANA BOGUTSKA, яку ми знаємо як дизайнера тепер... Я розуміла, судячи з фотографій, що людина пробувала щось різне і вже потім в якийсь момент вирішила, що її шлях — це етніка і що надалі вона буде розвиватися у цьому ключі. Тобто був момент і було прийнято доленосне рішення.

 

Я питала у пані Роксолани чи вона вже знає як далі буде розвиватися її марка. Вона відповіла, що ще не знає :)) Сказала, що іноді хочеться усього того, що вже стало класикою її бренду, а іноді навпаки — чогось набагато простішого і мінімалістичного... На питання щодо завоювання закордонних ринків, відповіла, що вони працюють над цим. Мені дуже хотілося б, щоб речі Богуцької стали популярними і знаними закордоном, адже вона — це один з тих дизайнерів, якими щиро може пишатися і вся Україна і Львів зокрема :)

 

Коли народу в галерею набилося стільки, що пересуватися стало складно, а пані Роксолану обступили міцною стіною прихильники з привітаннями та журналісти з запитаннями, а до показів у третій локації цього дня ще лишалось трохи часу, я зрозуміла наступне: без капучіно з Макдаку я не переживу цей вечір! Тож ми з купкою фотографів влаштували собі невеличкий корпоратив :)

 

 

 

 

Лілія Сушко