Lviv Fashion Week SS 2016

29 жовтня – 1 листопада у Львові пройде ХVІ-й Lviv Fashion Week. Особливістю цього сезону стане розширення кількості дизайнерів-учасників: покази основного розкладу охоплюють всі 4 дні Львівського тижня моди. Lviv Fashion Week максимально сприяє українським дизайнерам, які змогли підготувати колекції в складних політичних та економічних умовах, і забезпечує їм різноманітні можливості та формати представлення.

У програмі домінують українські дизайнери – нові колекції весна/літо 2016 продемонструють Roksolana Bogutska, Oksana Mukha, NovaNa Studio, Mykytyuk&Yatsentyuk, Kateryna Karol, Lesia Semi, Uliana Nedoshytko, Steblakizm (Львів); IDoL, Cher-nika (Київ); Chernikova (Івано-Франківськ); KEKA, Godis, Osipov (Одеса); GraNat by Natalia Grechana (Миколаїв). Серед міжнародних гостей – білоруський дизайнер Natasha TSU RAN, польський дизайнер Alicja Czarniecka з колекцією для бренду SAX35TH, fashion-редактори, fashion-блогери і fashion-фотографи з Франції, Італії, Німеччини, Польщі. В рамках співпраці з Міжнародним конкурсом дизайнерів одягу The Golden Thread (Польща) колекцію весна/літо 2016 на основній локації Lviv Fashion Week продемонструє фіналістка конкурсу Magdalena Orze?.

Основною локацією вже традиційно є Міжнародний аеропорт “Львів” імені Данила Галицького, там відбуватимуться покази основного розкладу 31 жовтня – 1 листопада. Lviv Fashion Week цього сезону знову адаптує нові цікаві локації для презентації колекцій, одна з яких – “Ринок зброї під Арсеналом”, де пройдуть покази 29-30 жовтня.

Додатковими локаціями для презентації проектів стануть Astoria Hotel, George Hotel, Леополіс-холл.

Цього сезону Lviv Fashion Week продовжує проект для молодих дизайнерів САБОТАЖ. У самому конкурсі відбулися зміни: колекції фіналістів будуть продемонстровані у форматі презентації. Конкурс відбудеться в п’ятницю, 30 жовтня 2015, на локації “Ринок зброї під Арсеналом”. У фіналі візьмуть участь 10 дизайнерів з різних регіонів України (Хмельницький, Івано-Франківськ, Ужгород, Одеса, Львів) і Білорусі. Партнером САБОТАЖу цього разу є Міжнародний конкурс дизайнерів одягу The Golden Thread (“Z?ota Nitka”, Польща); автор колекції, яка отримає Гран-прі, стає учасником фіналу конкурсу в м. Лодзь.

Основний розклад показів на сезон весна/літо 2016 доповнюватиме лекційна програма і презентації. Офіційним відкриттям Lviv Fashion Week SS 2016 стане презентація нового аромату бренду Lesia Semi, яка відбудеться 28 жовтня в Astoria Hotel. Під час Львівського тижня моди пройде презентація нової книги історика моди Зеновії Тканко “Мода в Україні ХХ ст.” - в форматі public talk можна буде ознайомитись з основними етапами формування української моди за версією автора. Серед лекторів - відомий український fashion-критик Зоя Звиняцьківська з лекцією “Pop up Store: колаборації в креативному просторі. Fashion та предметний дизайн”, блогер та експерт Best Fashion Awards Мирослав Мельник з темою “Мода та інтернет технології”, директор Міланської академії стилю Gianni Fontana розповість про street style та його інтерпретації, парфумер Богдан Зубченко - про етику та естетику ароматів, парфумерний гардероб.

Шоурум Lviv Fashion Week буде працювати на місці проведення показів у Міжнародному аеропорту “Львів” імені Данила Галицького 31 жовтня – 1 листопада. 

Благодійним стане показ Roksolana Bogutska, який проводиться спільно з фондом “Я не один”: всі кошти з продажу запрошень будуть спрямовані на допомогу дітям з сиротинців та малозабезпечених сімей.

 

Акредитація преси

Програма XVI-го сезону Lviv Fashion Week 

Як потрапити на Lviv Fashion Week