Lviv Fashion Week: новий сезон AW 2017 відбудеться 23-26 березня

 

 

23-26 березня у Львові пройде ХIX-й Lviv Fashion Week. Цього сезону покази основного розкладу охоплять 4 дні, а основну платформу Міжнародного аеропорта “Львів” імені Данила Галицького буде задіяно впродовж трьох днів. Розпочнеться Lviv Fashion Week 23 березня презентаціями молодих дизайнерів та показом Kateryna Karol. Традиційно Львівський тиждень моди презентує не лише нові імена, але й нові локації. Вперше відкриття сезону відбудеться в арт-зоні Музейно-культурного комплексу “Львіварня”.

У програмі нового сезону домінують українські дизайнери – колекції осінь/зима 2017 продемонструють Vozianov, Marta Wachholz, Lesia Semi, NovaNa Studio, Oksana Piekna, Kateryna Karol, Olesya Hryn, Slastion, Couture de Fleur, Ivanna Yukhymchuk, Adamovskaya. Цієї весни у Lviv Fashion Week приймуть участь також дизайнери з-за кордону: італійський бренд Balossa, німецька марка Rockm?dchen, нідерландський дизайнер Carmichael Byfield з брендом House of Byfield, молоді білоруські дизайнери Кіра Альгіна та Антон Ярощик. Серед міжнародних гостей Lviv Fashion Week – журналісти, фотографи та байери з Італії, Німеччини, Польщі, Лос-Анджелеса.

Lviv Fashion Week традиційно сприяє молодим дизайнерам – їх покази відбуватимуться в рамках основної програми в Міжнародному аеропорту “Львів” та у форматі презентацій. Нові колекції представлять Nastya Rozova, Svetlana Ehrt, білоруси A.KIRA design, Yaroshchyk, харківський бренд Famenki та одеська марка Adamovskaya.

Окрім презентацій нових сезонних колекцій, на Lviv Fashion Week відбудуться презентації аксесуарів - бренду ексклюзивних чоловічих аксесуарів Good Fellow в Astoria Hotel та сумок Steblakizm у творчому просторі “Щось цікаве”.

24 березня на основній локації буде представлений перформанс “Створіння”/Bob Basset Entity від української дизайн-студії Bob Basset, яка працює в області предметного дизайну. Студія створює арт-об'єкти з різних матеріалів, в першу чергу - шкіри, а також кістки, металу, дерева, каменю, скла та ін. Bob Basset створював маски та інші вироби для Givenchy, стиліста Паноса Япаніса, RSA Films, учасників гуртів Metallica, Slipknot, Korn, Tantric. Про студію писали The New York Times Fashion Magazine, WAD magazine, VICE UK, Bizarre Magazine, INSIDE artzine magazine, Vogue.com назвав Bob Basset одним з 9 явищ української fashion-революції. Виставки бренду відбулися вже у Парижі, Нью Йорку та Лондоні. Того ж дня пройде презентація оновленого аромату Mr.Idol від Bz_Parfums та презентація чоловічої fashion-газети NVRMIND.

Основний розклад показів та презентацій на сезон осінь/зима 2017 доповнюватимуть освітня програма та шоурум. Освітня програма включає лекції та обговорення і розпочнеться 24 березня на головній локації у Міжнародному аеропорту “Львів”, де дизайнер Федір Возіанов прочитає лекцію на тему “Інвалідність моди: індустрія обмежених можливостей чи територія свободи?”. 25-26 березня проходитимуть Fashion-діалоги, проект має на меті об’єднати у неформальному спілкуванні та продуктивних дискусіях працівників галузі моди. Fashion-діалоги в рамках Lviv Fashion Week відбуватимуться вже вдруге і торкатимуться таких тем, як “Перспективи альтернативної fashion-освіти в Україні”, що в останні декілька років набирає активного розвитку та поширення, і “Роль стилістів у презентації fashion-брендів”, модератор – Лілія Сушко.

Також в рамках освітньої програми відбудеться лекція засновниці Design House, маркетолога Ірини Головчак “Дизайн менеджмент: від ідеї до реалізації”, орієнтована як на людей, які лише думають про власний бізнес у креативній індустрії, так і на тих, хто вже заснував власний бренд та прагне вдосконалювати свої бізнес-процеси. Завершить лекційну програму life-style блогер Леонід Мартинчик розмовою про “Інстаграм блог та його філософію”.

Шоурум Lviv Fashion Week, в якому візьмуть участь близько 30 українських брендів, зокрема Vozianov, Tata Kalita, Kateryna Karol, Nastya Rozova, Synyava, Olena Khomiakova Jewelry Atelier, Good Fellow, буде працювати на місці проведення показів у Міжнародному аеропорту “Львів” імені Данила Галицького 25-26 березня. Шоуруми є ключовим елементом офіційної програми. Вони забезпечують місце, де дизайнери можуть зустрітися з байерами та пресою, а також працюють у форматі pop-up store, де гості можуть більше дізнатися про українські бренди та придбати дизайнерські речі.

 

Акредитація преси

Програма XIX-го сезону Lviv Fashion Week

Як потрапити на Lviv Fashion Week