Лекція Зої Звиняцьківської "Сто років моди в Україні: від Української революції до доби Незалежності"

27 березня о 14.00 годині в просторі IHUB Lviv (вул. Замкнена, 9) відбудеться лекція Зої Звиняцьківської
"Сто років моди в Україні: від Української революції до доби Незалежності".

Зоя Звиняцьківська – історик моди, fashion-критик, журналіст, культуролог, за фахом мистецтвознавець. Стояла біля витоків української модної індустрії та інституту fashion-критики. Засновник Ukrainian Fashion Museum, перший fashion-редактор ТОП 10. Лектор "Культурного проекту" та Kiev Fashion Institute. Створила авторські курси "Історія моди ХХ століття","“Українська мода доби Незалежності", "Модний авангард". Автор розділу про сучасну моду України в енциклопедії "World dress and fashion" (Berg Publishers, Oxford, UK)

Мода – як призма, як ще одна промовиста знакова система, крізь яку прослідковуються зміни соціально-культурного характеру. Історія моди в Україні – це літопис безперервного, пульсуючого конфлікту та водночас симбіозу імперських, патріотичних та суто локальних трендів. Конфлікту, який триває й досі – але вже на тлі глобального мислення.

Зоя Звиняцьківська об’єднує історію мистецтва, культурологію і соціальну психологію в єдине ціле, щоб прослідковувати формування, становлення та подальший розвиток моди України протягом ХХ століття і до сьогодення. 

Зареєструватися на лекцію