Колаборація Balossa x Bob Basset на Lviv Fashion Week

На Lviv Fashion Week буде представлено незвичну колаборацію італійського бренду Balossa та української дизайн-студії Bob Basset.

Balossa white shirt - повна назва бренду, що спеціалізується на інтерпретації, деконструкції та трансформації базового предмету гардеробу - білої сорочки. Дизайнером Balossa є Індра Каффеманайте, в активі якої - робота з Iceberg, Maurizio Peccoraro, Giambattista Valli. 

Концепція Індри Каффеманайте для Balossa AW 2017 - “in-possible” ("у можливому"), з її контрастами і протилежними інспіраціями у новій колекції білих сорочок, спільною темою для яких є сила уяви. Джерело натхнення для дизайнера - це можливість ще раз віднайти новизну в найстарішій і найбільш фундаментальній деталі одягу – білій сорочці, можливість відкрити її сучасності, не відмовляючись від аури вічної, грізної краси, яка зробила її відомою в усьому світі. У новій колекції на перший план виходять найбільш інноваційні елементи дизайну Balossa, але традиційне розуміння сорочки не залишається поза увагою.

Українська студія Bob Basset працює в області предметного дизайну. Студія створює арт-об'єкти з різних матеріалів, в першу чергу - шкіри, а також кістки, металу, дерева, каменю, скла та ін. Окрім колекціонерів, чиї імена не розголошуються, власниками творів Bob Basset є учасники гурту Metallica, Sid Wilson зі Slipknot, клавішник гурту Korn, Авріл Лавін, кілька об’єктів зберігаються в колекції Givenchy. Про студію писали The New York Times Fashion Magazine, WAD magazine, VICE UK, Bizarre Magazine, INSIDE artzine magazine, Vogue.com назвав Bob Basset одним з 9 явищ української fashion-революції. Виставки бренду відбулися у Парижі, Нью Йорку та Лондоні. Перша в Україні персональна виставка Створіння` / Bob Basset `Entity`, на якій представлені арт-об’єкти, створені за 30 років існування студії,  відкрилася у Києві 16 березня (галерея  Bereznitsky Aesthetics).

Cтудія Bob Basset, котра багато років очолювала аванґард світового стімпанку і чиї роботи визнані  “чи не єдиним реально існуючим зразком жанру” самим його засновником, Уільямом Гібсоном, сьогодні відома як піонер техноромантизму у візуальній сфері. На показі Balossa/Bob Basset техноромантизм постане у fashion-вимірі. Створіння Bob Basset додадуть колаборації техноромантичного, інтелектуально провокативного звучання.

balossashirt.com

bobbasset.com