Визначені переможці проєкту EcoLogica

Маючи на меті якісну промоцію молодих українських sustainable брендів та популяризацію усвідомленого підходу до моди, Lviv Fashion Week у партнерстві з Асоціацією кіновиробників Львівщини та Zero Waste Lviv в липні оголосили про старт проєкту EcoLogica. Програма орієнтована на підтримку комунікаційної та діджитал складової в діяльності українських брендів одягу, які працюють у напрямі sustainable fashion, і передбачає безкоштовне створення для 5-ти переможців конкурсу якісних промо-матеріалів: професійної фотозйомки та відеозйомки колекції; відеоінтерв’ю з дизайнером/представником бренду, в якому вони зможуть розповісти про цінності бренду, його особливості та специфіку, екологічну складову; подальшу промоцію створених відео та фото-матеріалів в соцмережах та ЗМІ.

Прийом заявок на участь у програмі завершився 5 серпня. Журі у складі Наталії Лук’янець (експертки УКФ, блогерки, головної редакторки studioofmydreams.com), Ірини Миронової (Zero Waste Lviv), Дарії Янковської (Lviv Fashion Week), Олени Болдирєвої (Lviv Fashion Week) визначило переможців. Відбір колекцій здійснювався за параметрами інноваційності та актуальності дизайну, етичності та екологічності. Зокрема, особлива увага зверталася на такі критерії:

- дизайн, спрямований на мінімізацію відходів і турботу про навколишнє середовище

- повторне використання/вторинна сировина, ресайклінг

- апсайклінг

- сертифікація матеріалів

- наявність сталих підходів до закупівель

- захист тварин і використання етичних матеріалів

- використання натуральних тканин

- соціальні показники, етичність виробництва

- увага до соціальних питань в колекції

- екологічність пакування/етикеток

- комунікація, вміння розповісти про екологічну/етичну складову діяльності.

Переможцями програми стали молоді бренди non.Lbs., FRAMIORE, MIMICRY clothing, MELMANA, POSTUSHNA. Вітаємо!

Проєкт "EcoLogica" реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Дякуємо всім, хто подав заявки на участь у проєкті: обрати переможців стало досить непростим завданням для журі, адже серед заявок переважали цікаві колекції від брендів, які дійсно впроваджують принципи усвідомленого підходу до моди та відповідального споживання.