Lviv Fashion Week 2020: все про сезон в умовах карантину

8-11 жовтня у Львові пройде Lviv Fashion Week 2020, особливістю якого стане стане співпраця з проєктом Lviv Art Week: два заходи проводитимуться одночасно на території Fest Republic, з колабораціями дизайнерів і художників. Lviv Fashion Week 2020 буде включати покази нових колекцій українських дизайнерів, лекції освітньої програми і презентацію соціального проєкту Diversity You. В умовах адаптивного карантину Lviv Fashion Week буде дотримуватися всіх вимог безпеки і протоколу проведення подій у Львові на той момент.

Основним завданням Lviv Fashion Week, яке набуває ще більшої актуальності в умовах пандемії COVID-19, є підтримка українських дизайнерів. Разом з тим, надважливою є відповідальність за здоров’я людей, тому Lviv Fashion Week пройде в зміненому форматі: показів буде менше, перерви триваліші, на показ зможе потрапити невелика кількість відвідувачів, дизайнери представлятимуть невеликі колекції. У назві осіннього тижня не вказаний сезон – чітких вимог до сезонності немає, тому дизайнери можуть показувати колекції AW 2020, SS 2021 чи капсульні колаборації з художниками. Всі покази можна буде переглянути онлайн. Паралельно трансляція відбуватиметься на екрані на відкритому повітрі на території Fest Republic, де покази можуть переглянути відвідувачі Lviv Art Week.

Своє бачення моди як мистецтва і їх взаємозв’язку представлять в колабораціях українські бренди і художники: B.O.LDYREVA х Petro Hrytsiuk, Lesia Semi х Boris Gavryliuk, Chereshnivska x Tereza Barabash, Petro Nesterenko-Lanko x Olga Pylnyk. Також учасниками Lviv Fashion Week стануть Novana Studio, Olesya Marchuk&Luki, Olga Romanova, Olesia Hryn, Zalesova, Olesya Tsiukh, Alona Cini.

Тижні моди в сучасному світі є важливим каналом комунікації з аудиторією. Lviv Fashion Week повинен говорити не лише про тенденції, але й про нагальні і важливі теми, релевантні у світі та у fashion-індустрії. Тиждень моди тепер також несе відповідальність – за впровадження цінностей сталого розвитку, соціальної відповідальності та поваги до особистості в суспільстві. Так, в рамках Lviv Fashion Week відбудеться презентація соціального проєкту Diversity You 2020, присвяченого толерантності і прийняттю інакшості: одяг українських дизайнерів у двох фотосесіях представлятимуть «нестандартні» у традиційному значенні моделі  - люди різного віку, тілобудови, етнічної приналежності, з цікавими і сильними історіями. В рамках освітньої програми Fashion Talks, що проходитиме у Design House та в Modern Art Hotel 9-11 жовтня, відбудеться сніданок з співзасновницями інклюзивного ательє “Lady Di atelier” Яриною Янчак та Іриною Ляховенко (модератор – Інна Кляп).

У Fashion Talks передбачені лекції “Нові цінності комунікації” (Дар'я Марусик, голова департаменту комунікацій Ukrainian Fashion Week, керівниця проєкту BE SUSTAINABLE!), ”Всі. Свої. Вихід на всеукраїнський ринок” (Тетяна Фіщук, директорка з комунікацій “Всі. Свої”, експертка УКФ), “Чому в моді цнотливий одяг. Як розвиватиметься унісекс мода” (Майя Тульчинська, колумністка, авторка блогу “Доступно та просто про моду і стиль”), “Відео для вашого бренду: з чого почати, що робити самим, а що з кимось, скільки це коштує?” (Христина Бойко, креативна продюсерка та експертка з комунікацій, AND ACTION), “Мода та свідоме споживання. Зміни, що  відбулись у 2020 році” (Наталія Картуненко, засновниця бренду KartNate), “Як навчати стилю онлайн: як соцмережі вплинули на роботу стилістів” (Галина Паньків, fashion та персональний стиліст, засновниця dressmeup.com.ua).

БЕЗПЕКА: покази Lviv Fashion Week відбуватимуться з невеликою кількістю відвідувачів (до 100 осіб на показі, відстань між стільцями 1,5 м; в разі посилення карантину – відповідно до вимог) та з великими 1,5 годинними перервами. Діє масковий режим (в разі недотримання будемо змушені попросити відвідувача покинути локацію), на території розміщені антисептики. Всі покази Lviv Fashion Week можна переглянути онлайн. Паралельно трансляція відбуватиметься на екрані на відкритому повітрі на території Fest Republic, де покази можуть переглянути відвідувачі Lviv Art Week. Кількість слухачів освітньої програми Fashion Talks також обмежена - можуть бути присутніми до 20 осіб на лекції.

Програма Lviv Fashion Week 2020

Акредитація преси