Виставка "Fashion Revolution. The future of textiles"

10 жовтня о 18.30 в рамках Lviv Fashion Week відбудеться офіційна презентація простору "Fashion Revolution. The future of textiles", що висвітлює основні виклики fashion-індустрії та демонструє шведські шляхи вирішення та ініціативи для формування більш sustainable системи в моді. Організатори виставки – Шведський Інститут та Посольство Швеції у партнерстві з Lviv Fashion Week.

Світове виробництво одягу зросло більш ніж удвічі з 2000 року. Ми споживаємо близько 62 мільйонів тонн одягу в усьому світі, і лише 20 відсотків повторно використовуються або переробляються. Індустрія моди - одна з найбільш забруднюючих галузей у світі. Виставка демонструє нові ініціативи, що виникають на шведській модній сцені - від дослідницьких проєктів до sustainable колекцій, від розвинутого бізнесу до стартапів, між різними індустріями та конкуруючими в іншому випадку операціями, що відкриває шлях до революції моди.

Шведська індустрія моди перебуває на тій стадії розвитку, для якої перехід до екологічних і циклічних бізнес-моделей став настільки ж природним, як і необхідним. Це захоплюючий час, коли дослідження, інновації та міждисциплінарна співпраця прокладають індустрії моди шлях, що може стати прикладом для всього світу. Революція моди — це проєкт про виклики, але заразом і можливості, які змінюють модну індустрію заради збереження довкілля.

Виставка "Fashion Revolution. The future of textiles" експонувалася в Берліні, Парижі та в рамках Ukrainian Fashion Week у Києві. У Львові її ексклюзивно представлять завдяки програмам сталого розвитку і свідомого споживання, які має наше місто. Виставка діятиме 10-13 жовтня на території основної локації Lviv Fashion Week Fest Republic. Офіційна презентація 10 жовтня відбудеться за участі представників посольства Швеції та експертів у сфері sustainable fashion. 

В рамках виставки 11 жовтня відбудеться круглий стіл "Fast Fashion versus Slow Fashion", у якому візьмуть участь експерти зі свідомого споживання та sustainable fashion дизайнер Яна Червінська, Діана Попфалуші (Zero Waste Lviv) та Катерина Кусько (ЛНАМ) - учасник програми Fashion Revolution у Швеціі, присвяченій циркулярній економіці та інноваційним розробкам у сфері текстилю.