Відверто про толерантність до інакшості: презентація проєкту „Diversity you”

10 жовтня в Futura Hub відбулася презентація фотовиставки соціального проєкту "Diversity you". Це проєкт Lviv Fashion Week, що проходить за підтримки Українського культурного фонду і має на меті привернути увагу до питання мінливості та різноманітності поняття краси у світі моди та створити інформаційний розголос навколо теми, що є логічним продовженням дискусій навколо понять глобалізації та толерантності у сучасному світі.

Основу проєкту "Diversity you" складають дві "незвичні" фотосесії, над якими працювали стилісти Олена Болдирєва та Ігор Степаник, фотографи Андрій Гончаренко та Марта Сирко, а моделі представляють одяг дизайнерів Vozianov, Marta Wachholz, Kateryna Karol та Lesia Semi. Незвичними фотосесії є завдяки "нестандартним" у традиційному значенні моделям – людям різного віку, раси, тілобудови, з особливостями тощо, які розширюють рамки уявних і мінливих стереотипів поняття "краси", "естетики", "гармонії" і "привабливості". Проєкт цінний саме завдяки своїм персонажам, абсолютно різним людям, історії яких надихають - кожний з них несе меседж сили і оптимізму, незважаючи на обставини.

Власне ці дві фотосесії представлені у рамках 24 сезону Lviv Fashion Week в форматі виставки у Futura Hub. Lviv Fashion Week цим проєктом робить крок до впровадження нових соціальних цінностей, з метою зробити українське суспільство більш відкритим та цінувати тих, хто не вкладається у традиційну картину світу, коли йдеться про звичні стандарти краси.

Виставка у Futura Hub (Кульпарківська, 200а) діятиме до 31 жовтня.

Фото: Ігор Федорів, Олександр Шамов