LVIV ORCHESTRA FASHION – синергія музики та моди відкриє Lviv Fashion Week SS 2020

Незвичний і яскравий експеримент, результат міжсекторної культурної співпраці, що відбувається за підтримки Українського культурного фонду, та має на меті об’єднати шанувальників музичного мистецтва і моди - Lviv Orchestra Fashion - відкриватиме 24 сезон Lviv Fashion Week, покази якого розпочнуться 10 жовтня у Fest Republic.

Проєкт Lviv Orchestra Fashion – це презентація нової колекції SS 2020 бренду Marta Wachholz у супроводі симфонічного оркестру INSO-Lviv, що стане головним дійством відкриття осіннього тижня моди у Львові.

Із захопленням і цікавістю до міжжанрового знайомства та результату незвичної співпраці різних креативних індустрій працюють над проєктом його учасники.
"Перш за все, для мене — це цікава колаборація, - зауважує дизайнерка Марта Ваххольц. - Я з таким досвідом ще ніколи не стикалася. Звичайно, мене приваблює, що у Lviv Orchestra Fashion буде жива музика, і я сподіваюся, що це відкриє якісь інші можливості. Поєднання симфонічного оркестру з модою рідко трапляється, з цього може вийти щось нове, це новий experience для мене, який може перерости у цікаву співпрацю."

Спеціально для проєкту Lviv Orchestra Fashion симфонічну сюїту на теми відомих українських народних пісень створює український композитор, музичний продюсер, член НСКУ Іван Небесний. За його словами, fashion-показ з оркестром виявився цікавим для нього, як композитора, бо "мода, як і музика, є одним із жанрів мистецтва, поєднання різних видів мистецтва створює мультижанровий продукт, який в умілих руках може перетворитись у високохудожній твір чи проєкт".

Отже, 10 жовтня Lviv Orchestra Fashion запросить на яскраве дійство, що поєднає моду та оркестрову музику. Водночас проєкт стане взірцем співпраці між різними культурними інституціями та прикладом налагодження діалогу в українському культурному просторі.

Квитки можна придбати на gastroli.ua