Lviv Orchestra Fashion: колаборація Marta Wachholz та INSO-Lviv

10 жовтня у рамках Lviv Fashion Week на основній локації Fest Republic відбувся проєкт Lviv Orchestra Fashion - презентація нової колекції SS 2020 бренду Marta Wachholz у супроводі симфонічного оркестру INSO-Lviv. Проєкт проходив за підтримки Українського культурного фонду. 

В основі колекції Marta Wachholz SS 2020 - захоплення українським фольклором і його поєднанням з сучасністю: джерелом інтерпретацій стали тексти народних пісень, образи героїв народних казок та старовинна лялька-мотанка.

Спеціально для проєкту Lviv Orchestra Fashion симфонічну сюїту на теми відомих українських народних пісень створив український композитор, музичний продюсер, член НСКУ Іван Небесний. "Як задумувалося до знайомства з дизайнеркою, яка представляє свою колекцію під акомпанемент оркестру, музичним твором є симфонічна сюїта з використанням відомих українських пісенних мелодій. Назва сюїти: "Lviv Orchestra Fashion".

Оскільки у мене це перший досвід написання музики до показу, а в Марти також не було досвіду роботи з оркестром, то безумовно, мусів бути якийсь період знайомства і "притирки" до ідей один одного. З першим варіантом музики, який я вислав Марті, я не вгадав, оскільки моделям не було зручно під цю музику ходити. Натомість Марта вислала мені ескізи своєї колекції, щоб якось надихнути на потрібний стиль. Під враженням її ескізів було вибрано стиль компонування музики: американський мінімалізм з голівудським присмаком, який вплетений в український народний мелос. Таким чином виник дуже своєрідний музичний супровід, який, на мою думку, в повній мірі відображає "дух" колекції Марти" – розповідає Іван Небесний про колаборацію з Marta Wachholz.

Lviv Orchestra Fashion виявився незвичним та яскравим, і основне - успішним культурним експериментом, залучив велику кількість шанувальників як індустрії моди, так і симфонічної музики, і залишив максимально позитивні враження в усіх гостей заходу.

Фото: Олександр Шамов, Ігор Федорів