LVIV FASHION WEEK for ECO: екологічна програма для українських дизайнерів

Lviv Fashion Week за підтримки Українського культурного фонду запускає екологічну програму для українських дизайнерів «Lviv Fashion Week for Eco». Програма включає 5-денну навчальну частину і конкурс серед учасників на кращу еко-спрямовану колекцію, переможець якого отримує нагороду – виготовлення колекції і представлення її на Lviv Fashion Week SS 2020 цілковито за рахунок організатора.

Екологічна тенденція є однією з найбільш актуальних у світі, чи не щодня посилюючись відповідно до тривожних повідомлень про зміни клімату та забруднення навколишнього середовища, які можуть стати незворотними. Мода, як одна з найбільш шкідливих для екології галузей, відповідає на потреби середовища і соціуму, тому сьогодні максимальну актуальність отримує sustainable fashion – усвідомлений підхід до моди, що передбачає етичне та екологічне споживання, захист тварин, контроль над виробництвом тканин. Багато світових брендів відмовляються від хутра та впроваджують переробку використаних/викинутих речей, переробку пластику чи переробку океанічного сміття, стежать за умовами праці на виробництві, чітко заявляючи про свою позицію та екологічні ініціативи. Шанобливе ставлення до природи, бережне використання її вичерпних ресурсів та мінімізація шкідливого впливу людини на навколишнє середовище є важливим завданням також і для fashion-індустрії.

Мета проєкту Lviv Fashion Week for Eco – популяризувати sustainable fashion серед дизайнерів та споживачів, продемонструвати, що еко-тема – це якісно, трендово та перспективно, активізувати еко-активності у роботі українських дизайнерів через чітку і вагому фінансову мотивацію (переможець конкурсу отримає можливість виготовлення колекції одягу, іміджевої фотозйомки та організації показу за рахунок організатора), а також впровадження актуальної світової тенденції екологічного споживання в українському соціумі.

Програма проєкту включає 5-денний навчальний курс на екологічну тематику, орієнтований на дизайнерів одягу (30 липня-3 серпня); конкурсний етап, на якому розглядаються заявки учасників (10-25 серпня); оголошення переможця (26 серпня); показ колекції переможця на основній локації Lviv Fashion Week SS 2020 (11 жовтня).

Для того, щоб стати учасником програми, необхідно заповнити форму реєстрації. Дедлайн подачі заявок - 25 липня 2019. Усі зареєстровані учасники повинні прослухати лекції навчальної програми «Lviv Fashion Week for Eco - простір екологічного мислення», яка відбудеться 30 липня – 3 серпня 2019 в Design House (вул.Погулянка, 5). Для учасників з інших міст передбачене проживання у Львові за рахунок організатора (кількість місць обмежена). Після проходження навчальної частини дизайнери готують і надсилають свої проєктні пропозиції: опис колекції, ескізи 25 моделей, карту кольорів і тканин, фото 1 моделі, виконаної в матеріалі. Дедлайн подачі пропозицій – 25 серпня.

Для довідок: +38 096 654 16 38, [email protected]