LVIV FASHION CINEMA

10-13 жовтня у Львові вперше проходитиме Lviv Fashion Cinema - новий проєкт Lviv Fashion Week, що поєднає моду та кіно.

Lviv Fashion Cinema, що відбувається за підтримки Українського культурного фонду, - це серія заходів у форматі лекція + показ фільмів про моду і дизайн, що відбуватимуться у Кінопалаці “Копернік” (вул. Коперника, 9). Кіно-добірку спеціально для LvivFW уклали та надали KyivMusicFilm – незалежний дистриб'ютор фільмів про музику та нову культуру, авторського кіно. Будуть продемонстровані стрічки:

“McQueen” - документальний фільм про життя та кар’єру Александра Макквіна, що містить інтерв’ю найближчих родичів та колег дизайнера.

“Вествуд: панк, ікона, активістка” - кінострічка про Вів’єн Вествуд, її особистість, моду та активізм.

“Дріс” - вперше Dries Van Noten дозволяє режисерові супроводжувати його у своєму творчому процесі та домашньому житті. Впродовж року Рейнер Холмерер задокументував точні кроки, які Дріс приймає при створенні чотирьох колекцій.

“Секс, мода, диско” - у центрі уваги знаходиться історія Антоніо Лопеса - впливового художника-ілюстратора 70-х років, який працював з низкою впливових глянців та здобув неймовірну популярність в Парижі і Нью-Йорку.

“Моє покоління” - архівні кадри та сучасні інтерв’ю Міка Джаггера, Джона Леннона, Твіґґі та Маріанни Фейтфулл. Вони розповідають як Англія перетворилася на мекку моди, рок-н-ролу та сучасного мистецтва.

“Геніальний кутюр’є” — документальна стрічка про останні роки Іва Сен-Лорана. Олів’є Мейру майже на три роки отримав ексклюзивний доступ до майстерень дому моди Yves Saint Laurent, де його легендарний засновник готував свої останні колекції.

Окрім освітньо-розважальної складової проєкт Lviv Fashion Cinema є вдалим прикладом міжсекторальної колаборації між різними культурними інституціями, що має на меті поєднати для цікавої співпраці представників і поціновувачів креативних кластерів fashion- та кіно- індустрій.

Квитки на Lviv Fashion Cinema можна придбати на Gastroli.ua

10/10, четвер
19.00   "Моє покоління" придбати квиток

11/10, п’ятниця
19.00   "Дріс" придбати квиток
20.40   "Вествуд: панк, ікона, активістка" придбати квиток

12/10, субота
19.00   "Секс, Мода, Диско" придбати квиток
20.40   "McQueen" придбати квиток

13/10, неділя
17.30   "Моє покоління" придбати квиток
19.00   "Геніальний кутюр'є" придбати квиток
20.20   "Секс, Мода, Диско" придбати квиток