DIVERSITY YOU – відверто про толерантність до інакшості

В рамках підготовки до нового сезону Lviv Fashion Week розпочинає проєкт "Diversity you", що має на меті привернути увагу до питання мінливості та різноманітності поняття краси у світі моди, спровокувати соціум до обговорень та створити інформаційний розголос навколо теми, що є однією з провідних трендів, який отримує доволі контрастні реакції та оцінки з боку різних соціальних, вікових, національних груп, а водночас є логічним продовженням дискусій навколо понять глобалізації та толерантності у сучасному світі.

Основу проєкту "Diversity you", що реалізовується за підтримки Українського культурного фонду, складають дві "незвичні" фотосесії, над якими працюють стилісти Ігор Степаник і Олена Болдирєва, фотографи Марта Сирко та Андрій Гончаренко, а моделі представлятимуть одяг дизайнерів Marta Wachholz, Kateryna Karol та Lesia Semi. Незвичними фотосесії стануть саме завдяки "нестандартним" у традиційному значенні моделям – людям різного віку, раси, тілобудови, з особливостями тощо, які розсунуть рамки уявних і мінливих стереотипів поняття "краси", "естетики", "гармонії" і "привабливості".

Мода – це частина культури, яка реагує і віддзеркалює сучасні події, і яка не знає обмежень. Змінюється світ, змінюються тренди і шаблони краси, але цінність життя людини, особистість залишаються незмінними. Ми всі різні, але кожен з нас має право бути модним і бути частиною світу моди, у якому голосно говорять про проблеми екології, маніфестують політичні, економічні, історичні чи релігійні погляди, відстоюють права людини і вчаться толерантності до чужої інакшості.

Власне ці дві непересічні фотосесії презентуватимуть у рамках 24 сезону Lviv Fashion Week 10-13 жовтня. Вони ж стануть предметом для дискусій та поштовхом до активного обговорення проблематики різноманітності в українському соціумі, де про толерантність до тих, хто відрізняється від загальноприйнятих норм, прийнято радше мовчати. Власне через демонстрацію та налагодження комунікації Lviv Fashion Week цим проектом робить крок до впровадження нових соціальних цінностей, аби зробити українське суспільство більш відкритим та цінувати тих, хто не вкладається у традиційну картину світу, коли йдеться про красу, нормальність, естетику, привабливість.

Перші іміджі "Diversity you" з’являться на сторінках проєкту в Facebook та Instagram у серпні, публічна презентація відбудеться в рамках Lviv Fashion Week 10-13 жовтня.