Lviv Fashion Week: що нового у сезоні SS 2019?

Новий сезон Lviv Fashion Week пройде 25-28 жовтня у Львові. Цього сезону Львівський тиждень моди буде досить масштабним, адже окрім fashion показів та івентів, акумулює події з інших креативних сфер – мистецтва, предметного дизайну. Буде задіяна удвічі більша площа основної локації Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького, на якій розташовуватиметься, окрім платформи для показів та шоурумів, новий супутній проект Lviv Art Days.

Традиційно Львівський тиждень моди презентує не лише нові імена, але й нові локації: Lviv Fashion Week розпочнеться 25 жовтня презентаціями DIYA та Kateryna Karol&Synyava, які відбудуться у просторі MolodoZeleno.

В основній програмі домінують українські дизайнери – колекції весна/літо 2019 продемонструють Lesia Semi, J.Perekriostova, Eklectic, Chernikova, Olesya Marchuk, Olesia Hryn, Novana Studio; дебютними стануть покази молодих брендів Framiore, Havryliv, ULTRASOUND by Zherebetska & Kucher, Olia Zadybchuk. Цієї осені у Lviv Fashion Week приймуть участь також: британський бренд аксесуарів giebultowski, німецька марка Rockmädchen, польські дизайнери Waleria Tokarzewska-Karaszewicz, Kaya by Karo, Sonia Chruścińska, Magda Kurnicka. Lviv Fashion Week завершиться показами вечірньої і весільної колекцій бренду Oksana Mukha by Kateryna Yalova, який цього сезону відкривав MQ Vienna Fashion Week.

Шоурум Lviv Fashion Week, в якому візьмуть участь близько 30 українських брендів, буде працювати на місці проведення показів у Міжнародному аеропорті “Львів” 26-28 жовтня. Шоуруми є ключовим елементом офіційної програми. Вони забезпечують місце, де дизайнери можуть зустрітися з байерами та пресою, а також працюють у форматі pop-up store, де гості можуть більше дізнатися про українські бренди та придбати дизайнерські речі.

Програми та проекти:

Основний розклад показів та презентацій на сезон весна/літо 2019 доповнюватиме освітня програма. Освітня програма включає лекції та обговорення, які проходитимуть у Design House 26-28 жовтня. Fashion-діалоги цього разу будуть присвячені темі "Феномен ugly fashion: естетика "потворного" як глобальний тренд", модератор – Лілія Сушко. Лекційна програма включатиме лекції "Тренди Fashion Tech і як їх знайти" (Kasia Gola, компанія Symphony Solutions, засновник блогу GeekGoesChic, співзасновник Flowbox.io) та "Всі. Свої – майданчик для продажів та розвитку українських дизайнерів", де директорка з комунікацій найбільшого у світі магазину українських брендів розповість як функціонує платформа, які труднощі очікують дизайнерів в роботі з маркетами та як правильно будувати комунікаційні процеси (Тетяна Фіщук, Всі.Свої).

Програма українських парфумерів

Програма українських парфумерів на Lviv Fashion Week включатиме майстер-класи - "Мистецтво ароматів. Парфумерний гардероб" Богдана Зубченка, "Чоловічі аромати епохи постмодерну для нього і для неї" Олександра Перевертайла (парфумер, креатор Partisan Parfums), "Як створити аромат для власного бренду? Парфуми як аксесуарний ряд колекцій дизайнерських марок" Влада Зварича (парфуміст, куратор Olfactorium, Київ), Анни Шевчук (парфумер-технолог Karen Doue, Дніпро), Олени Бєлової (парфумер Perfum Facteur, Київ); презентації ароматів українських парфумерів та вечірку Olfactorium Perfume Party, що відбудеться 27 жовтня у Львівській національній філармонії.

Lviv Art Days

На основній локації – в Міжнародному аеропорті "Львів" – вперше відбудеться новий проект Lviv Art Days, створений за аналогом світових тижнів мистецтва, метою якого є презентація та промоція українських художників в рамках міжнародних мистецьких заходів, які відбуваються у Львові. Завданнями проекту є популяризація різних граней сучасного українського мистецтва: живопису, графіки, скульптури, ткацтва, металу, кераміки, актуальних мистецьких практик (інсталяцій, перформансів, відео-арту). 26-28 жовтня 2018 Lviv Art Days стартують за підтримки Lviv Fashion Week, відвідувачі Lviv Art Days зможуть оцінити найсучасніші роботи відомих художників і творіння молодих митців.

Акредитація преси

Програма XXII-го сезону Lviv Fashion Week

Як потрапити на Lviv Fashion Week

inet_yellow-02_kopyrovat.jpg