Виставка Gianni Versace. Private collection by Alexandre Stefani

Однією з головних подій і відкриттям ХХ-го сезону Lviv Fashion Week стане виставка робіт легендарного італійського дизайнера Джанні Версаче, яка проходитиме у Палаці Потоцьких 26-29 жовтня. Моделі авторства Версаче, які будуть експоновані на виставці, є частиною приватної колекції бразильського колекціонера та художника Александра Стефані. У 2017 р. по всьому світу проходять пам’ятні заходи на честь видатного модельєра, приурочені до 20-річчя від його загибелі, до яких приєднується і Lviv Fashion Week: в Україні роботи Gianni Versace експонуватимуться вперше. Частина збірки Gianni Versace. Private collection by Alexandre Stefani була показана на різноманітних івентах в Бразилії, Польщі, в рамках Berlin Fashion Week у Німеччині.

Александр Стефані, колекціонер:

"Я думаю, що історія моди не є справедливою щодо таланту Джанні Версаче і пам’ятає його творчість лише як кліше з надміру сексуального жіночого одягу та яскравих принтів, натомість я хочу показати набагато глибшу геніальність художника, поділившись своєю колекцією зі світом."

Оксана Козинкевич, директор Палацу Потоцьких:

"Він бачив звук, він чув колір. Це ознака геніальності."

У приватній колекції Стефані налічується більше 500 речей авторства Джанні Версаче, включаючи одяг з найбільш важливих колекцій, який показує найважливіші моменти професійної еволюції дизайнера. Александр впродовж багатьох років вивчав творчість Версаче і колекціонував його роботи, у своїх дослідженнях він зустрічався з багатьма особистими друзями і колегами Джанні та зумів придбати дуже важливі твори - деякі з них сам Джанні віддав друзям, інші були придбані на благодійних аукціонах, які влаштовували знаменитості – це і стало основою збірки.

Години роботи виставки Gianni Versace. Private collection by Alexandre Stefani у Палаці Потоцьких: 10.00-18.00, 27-29 жовтня

Партнери: Mystyle-events, Львівська національна галерея мистецтв ім. Б.Г.Возницького, Fashion Philosophy Fashion Week Berlin.

Куратори виставки: Оксана Козинкевич (Палац Потоцьких), Катерина Гай, Дарія Янковська, Олександра Гатайло (Lviv Fashion Week)

Фото: Robert Przybysz / Mystyle-events