Lviv Fashion Week: новий сезон SS 2017 відбудеться 26-30 жовтня

 

26-30 жовтня у Львові пройде ХVІІІ-й Lviv Fashion Week. В цьому сезоні Львівський тиждень моди змінюється – змінюються логотип, сайт, традиційні платформи для дизайнерів трансформуються у нові цікаві проекти, змінюються локації - на основному майданчику в Міжнародному аеропорту “Львів” імені Данила Галицького покази відбуватимуться вже не 2, а впродовж 3 днів, 28-30 жовтня, додатковими локаціями для презентацій, показів та освітніх проектів стануть Art Studio Passage, Panorama Lviv Hotel, паркінг ТРЦ King Cross Leopolis, Арена-Львів, Леополіс-холл, перша сцена сучасної драматургії Драма.UA.

26 жовтня тиждень моди у Львові розпочнеться новим проектом для молодих брендів Brand Factory. Lviv Fashion Week запускає програму підтримки нових українських брендів, яка замінить щорічний конкурс молодих дизайнерів САБОТАЖ, що традиційно проводився восени. Brand Factory складатиметься з 3 частин – fashion battle, pop-up store та fashion school. Fashion battle – конкурсний показ, змагання між новими українськими брендами одягу, взуття та аксесуарів, який відбудеться 26 жовтня ввечері. Pop-up store брендів-учасників діятиме впродовж 4 днів в окремих шоурумах в ТГ Опера Пасаж і Art Studio Passage. Fashion school продовжує лекторій, який традиційно проводить Lviv Fashion Week, і складатиметься з лекцій, воркшопу за практичною темою в сфері креативних індустрій, зустрічей з успішними українськими брендами. Всі події Fashion school проводитимуться на новій креативній локації Art Studio Passage, і разом із презентаціями брендів та вечірками доповнюватимуть простір pop-up store проекту Brand Factory. У суботу 29 жовтня будуть оголошені переможці Brand Factory, які отримають призи від партнерів проекту. Зокрема, організатори Міжнародного конкурсу дизайнерів одягу The Golden Thread (Польща) оберуть бренд, який стане учасником фіналу конкурсу в місті Лодзь в травні 2017.

26 жовтня відбудеться також презентація бренду сучасних ювелірних прикрас Zhukova jewelry в Panorama Lviv Hotel та показ Steblakizm. Дизайнер Ольга Стеблак відома своїм неординарно-концептуальним підходом до локацій та організації показів, і цього разу показ Steblakizm відбудеться на Першій сцені сучасної драматургії Драма.UA по вул. Городоцькій.

27 жовтня нові колекції продемонструють молоді дизайнери у проекті OFF Schedule, який разом з показом бренду Miniature відбудеться на новій локації Lviv Fashion Week – паркінгу ТРЦ King Cross Leopolis. Ввечері того ж дня на Львів-Арені Lesia Semi представить нову колекцію і презентує нові парфуми свого бренду.

На основній локації – в Міжнародному аеропорту “Львів” імені Данила Галицького – колекції весна/літо 2017 продемонструють Sofitie, Ivanna Yukhymchuk, GraNat by Natalia Grechana, Olesya Hryn, Kostelni, Slastion, Mykytyuk&Yatsentyuk, Oksana Mukha by Kateryna Yalova, Tata Kalita, Kateryna Karol. Дебютні колекції покажуть бренди Edelvika (Луцьк) та Pavlo Milcharek (Львів). Спеціальними гостями Lviv Fashion Week стануть італійський бренд Balossa, відомий своїми роботами на основі деконструкції білої сорочки, а також українські дизайнери Федір Возіанов (Vozianov) та Серж Смолін (IDoL). Серед міжнародних гостей Lviv Fashion Week - fashion-редактори, фотографи та байери з Італії, Німеччини, Польщі.

Освітня програма Lviv Fashion Week включає лекції проекту Brand Factory, лекцію відомого українського fashion-критика Зої Звиняцківської та круглий стіл на тему “Fashion-освіта в Україні: виклики та перспективи”, модератором якого є завідувач кафедри художнього текстилю і моделювання костюма Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну, блогер Мирослав Мельник.

Шоурум Lviv Fashion Week буде працювати на місці проведення показів у Міжнародному аеропорту “Львів” імені Данила Галицького 28-30 жовтня. Учасниками Lviv Fashion Week Showroom стануть українські бренди 7/11, Lesia Semi, Tata Kalita, Nedoshytko Uliana, Burdo, MaNO, UT, Kateryna Karol, Synyava, Alina Yatcenko, Olena Khomiakova Jewelry Atelier, ETNOKRA?NA, Martell, Коліжанка, Good Fellow та ін.

Традиційний благодійний показ Roksolana Bogutska відбудеться поза межами основної програми Lviv Fashion Week - в суботу 5 листопада в Mirotel Resort&Spa в Трускавці. Показ проводиться спільно з фондом “Я не один”: всі кошти з продажу запрошень будуть спрямовані на допомогу дітям з сиротинців та малозабезпечених сімей.

У рекламній кампанії Lviv Fashion Week використаний одяг та аксесуари з колекцій SS 2017 Marta Wachholz та Lesia Semi.
Модель: Ольга Гедз @lfwmodels
Фотограф: Андрій Гончаренко

 

Акредитація преси 

Програма XVIIІ-го сезону Lviv Fashion Week

Як потрапити на Lviv Fashion Week