5 день. Враження від показу Vozianov.

Закінчились найкоротші пучечки накладних вій у моєму наборі і, разом із ними, закінчився 11 сезон Lviv Fashion Week. Хедлайнером на основному майданчику цього разу став Федір Возіанов, котрий вже вдруге представляв свою колекцію на LFW, але цього разу це був прем'єрний показ. Колекція називалася “BARBARUS” (варвари) і була присвячена другові дизайнера “Олександру Журавльову, чий вклад у марку Vozianov складно переоцінити” - як прокоментував сам Возіанов.


 

Фото робили: Ігор Федорів (http://fedoriv.net),  Андрій Луковський (http://www.andriilukovsky.com/)  і трішки я :))

У своєму прес-релізі про колекцію він сказав: “сучасний одяг для міських авантюристів, готових до несподіваних поворотів подій. Для тих, хто час від часу відчуває неполіткоректні пориви всередині. Для тих, хто при зовнішній рафінованості насмілюються давати волю своєму внутрішньому варвару.

Будьте готові, що в цьому одязі ви будете виглядати ледь чужими на вулицях наших міст. Це не яскраві речі, швидше в них є щось від обладунків...”

Ці слова насправді дуже вдало описують колекцію. Додам лише, що найвиразнішим елементом показу стали шапки-шоломи з довговорсним хутром вздовж черепа, виконані на подобі шоломів солдат римської імперії...

 

У колекції використане взуття на низькому ходу, багато асиметричного верхнього одягу зі шкіряними вставками, багато спідниць. Кольорова гама — переважно сірий та чорний кольори, подекуди з додаванням червоного, синього чи коричневого.

 

Зауважила ще дещо цікаве: порівнюючи цю колекцію з попереднім показом пана Федіра, прийшла до висновку, що його потенційна клієнтка помолодшала на років 5-10, адже попередній показ (http://lvivfashionweek.com/designers/v-o-z-i-n-o-v/v-o-z-i-n-o-v-aw-2012) був розрахований на жінок віком за 30, врівноважених, спокійних... Цей показ — зовсім інша річ.

Синя тканина мала дуже цікаву фактуру...

Якщо брати всю колекцію в цілому, то розумію, що це зовсім не мій стиль, але з подивом усвідомлюю, що кожну окремо взяту річ носила би з задоволенням, навіть такі викличні за настроєм шапки-шоломи... :)



Коли всі моделі пройшли подіумом і публіка вирішила, що показ закінчено, раптом з обидвох виходів вийшли моделі. Опинившись на подіумі, кожна з них рвучко потягнула за якийсь шнурок на поясі, витягнула якийсь ремінь і не сповільнюючи ходи крокувала далі.

Позаду кожної почав розгортатися червоний “хвіст”, котрий напнувшись повітрям перетворився на дуже незвичну... спідницю (?).

Цей червоний хвіст нагадував мені одразу цілу купу речей: квітку кали,“колдун”, що вказує напрям вітру при стрибках з парашутом, гусінь чи язик... Щось цікаве, якусь біоніку-органіку... :) Одним словом, це було ефектно та видовищно :))

 

Лілія Сушко