Lviv Fashion Week AW 2015: підсумки

25-29 березня у Львові пройшов ХV-й Lviv Fashion Week, спрямований на підтримку українських дизайнерів, нових якісних ідей та проектів. Незважаючи на  непрості політичні та економічні умови і ведення військових дій на території України, організатори прийняли рішення проводити Тиждень моди - не залишаючись осторонь загальної ситуації та долучаючись до проекту благодійного фонду «Я не один», спрямованого на допомогу пораненим українським військовим.

Основною локацією ХV-го Lviv Fashion Week вдруге став Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького, де проходили покази основного розкладу 28-29 березня. Покази та презентації 25-27 березня відбувалися на різних майданчиках у центрі Львова: Astoria Hotel, George Hotel, Леополіс-холлі, показ Lesia Semi – на Арені Львів.

В основному розкладі нові колекції на осінь/зиму 2015 продемонстрували Roksolana Bogutska, Oksana Mukha, Marta Wachholz, Oksana Piekna, Kateryna Karol, Lesia Semi (Львів); Bazhani, Cher Nika by Cherkas (Київ); KEKA (Одеса); Lidiya Yanitska (Тернопіль); GraNat by Natalia Grechana (Миколаїв), Nikonova (Харків); у форматі презентацій LeBOX - Ksenia Serbin, Olga Romanova, Tata Kalita. Спеціальними гостями стали Серж Смолін з показом бренду IDoL (Київ) і білоруський дизайнер Natasha TSU RAN.

Позаподіумна програма Lviv Fashion Week включала допрем’єрний показ фільму «Джок» Олексія Залевського, презентації аксесуарів, шоуруми дизайнерів, лекції мистецтвознавця і блогера Мирослава Мельника та директора Міланської академії стилю, автора блогу "The Style Buff" Gianni Fontana. В рамках Lviv Fashion Week відбулася перша зустріч нового проекту Fashion-діалоги, що має на меті об’єднати у неформальному спілкуванні та продуктивних дискусіях працівників галузі моди.

Благодійним став показ Roksolana Bogutska, що пройшов 29 березня у Міжнародному аеропорті «Львів» імені Данила Галицького, і вже традиційно проводився спільно з фондом «Я не один». Всі кошти з продажу запрошень (вдалося зібрати близько 60 000 грн.) будуть спрямовані на закупівлю медичного обладнання (апарату для вентиляції легень) для Військово-медичного клінічного центру Західного Регіону м. Львів.