Простір ArtSpace на Lviv Fashion Week

Чотири різні проекти, різні художні висловлювання як за формою, так і за змістом об'єднає XXI сезон Lviv Fashion Week 22 березня в одному просторі ArtSpace на території сучасного арт-центру "Львіварня". Відеоарт, художня фотовиставка, інсталяція, колаборація, перфоманс, живопис – усі ці візуальні практики для художників, що працюють у напрямку FashionArt, допоможуть підняти розмову про одну з найважливіших та найцікавіших тем – людину.

Проект Дарії Тіщенко-Журавель "Ефект Хамелеона" - про людину в неймовірному інформаційному потоці, яка змушена прилаштовуватис та швидко змінюватися відповідно до трансформацій технологічних, суспільних, соціальних. Ефект хамелеона - це несвідоме перейняття індивідом різних типів поведінки, поглядів, цінностей з середовища, в якому він перебуває.

"10 метрів твоїх можливостей" - колаборація художника Максима Скворцова (перфоменс)  та графічного дизайнера Олега Гавриліва (принти з творами художника) - про прагнення і досягнення, творчість і несприйняття нового, про демістифікацію образу сучасного художника. Процес створення художнього твору, який митець переважно залишає "за кадром", цього разу стане публічним.

"Untitled" Ігора Степаника - фотопроект про роль стилістів у створенні кінцевого результату. Тих, хто переважно залишається за кадром в творчому процесі, але задає настрій та цілісний образ. Хто об’єднує всі творчі ланки від дизайнера до моделі, працює не лише з речами, але й контекстом, і завдяки кому ми прочитуємо основний концепт.

"Perfect Illusion" Boris Gavryliuk, Lena Lazhnevska: перфоменс, фотозйомка, виставка живописних полотен  – проект спрямований не лише представити творчість художника, але й залучити глядача безпосередньо взяти участь у перфоменсі у вигляді фотозйомки. Людське тіло, його пластичний код є основним мірилом художнього вислову. Саме воно стане ще одним "полотном" для митця, де він спробує розмити стереотипні рамки та звільнити уяву в освоєнні нових форм виразності.