Lviv Fashion Week: новий сезон SS 2018 відбудеться 26-29 жовтня

26-29 жовтня у Львові пройде ХX-й Lviv Fashion Week. Вже 10 років Львівський тиждень моди підтримує українських дизайнерів, відкриває нові імена та допомагає українським брендам бути відомими за межами країни. Завдяки співпраці з міжнародними партнерами Mad Mood Milano, Mystyle-events, Fashion Hall Berlin, Serbia Fashion Week, Eurasia Fashion Week, Asian Designer Week наші дизайнери отримали можливість представити свої бренди в Мілані, Берліні, Сербії, Китаї, Індії. Так, у вересні в рамках проекту Mad Mood міжнародній пресі та байерам в Мілані були представлені колекції SS 2018 брендів Lesia Semi та Novana Studio, останній – на платформі TSCOF, яка також є партнером Lviv Fashion Week.

Виставка Gianni Versace. Private collection by Alexandre Stefani. Однією з головних подій і відкриттям ХХ-го сезону Lviv Fashion Week стане виставка робіт легендарного італійського дизайнера Джанні Версаче, яка проходитиме у Палаці Потоцьких 26-29 жовтня. У приватній колекції бразильського колекціонера та художника Александра Стефані налічується більше 500 речей авторства Джанні Версаче, включаючи одяг та аксесуари з найбільш важливих колекцій, які показують найважливіші моменти професійної еволюції модельєра. Александр впродовж багатьох років вивчав творчість Версаче і колекціонував його роботи, у своїх дослідженнях він зустрічався з багатьма особистими друзями і колегами Джанні та зумів придбати дуже важливі твори - деякі з них сам Джанні віддав друзям, інші були придбані на благодійних аукціонах, які влаштовували знаменитості.

Александр Стефані почав ділитися зі світом своїми архівами лише у 2017, коли пройшло 20 років від загибелі Джанні Версаче. Цього року по всьому світу проходять події, приурочені пам’яті видатного дизайнера. Частина колекції Gianni Versace by Alexandre Stefani була показана на різноманітних івентах в Бразилії, Польщі, в рамках Berlin Fashion Week у Німеччині.

"Я думаю, що історія моди не є справедливою щодо таланту Джанні Версаче і пам’ятає його творчість лише як кліше з надміру сексуального жіночого одягу та яскравих принтів, натомість я хочу показати набагато глибшу геніальність художника, поділившись своєю колекцією зі світом" - коментує Александр.

Години роботи виставки Gianni Versace. Private collection by Alexandre Stefani у Палаці Потоцьких: 10.00-18.00, 27-29 жовтня

Партнери: Mystyle-events, Львівська національна галерея мистецтв ім. Б.Г.Возницького, Fashion Philosophy Fashion Week Berlin

 

Цього сезону покази основного розкладу охоплять 4 дні, основну платформу Міжнародного аеропорта "Львів" імені Данила Галицького буде задіяно впродовж трьох днів. Традиційно Львівський тиждень моди презентує не лише нові імена, але й нові локації. Вперше буде задіяний Машинний зал 10-го корпусу НУ "Львівська політехніка", де проходитимуть презентації молодих дизайнерів та показ Kateryna Karol, а показ Mykytyuk&Yatsentyuk відбудеться у новому Центрі Шептицького.

У програмі нового сезону домінують українські дизайнери – колекції весна/літо 2018 продемонструють Marta Wachholz, Vozianov, Oksana Mukha by Kateryna Yalova, Lesia Semi, Kateryna Karol, Olesya Hryn, Couture de Fleur, Ivanna Yukhymchuk, Chernikova, Mykytyuk&Yatsentyuk, Tata Kalita, Olena Dats’, Roksolana Bogutska. Дебютними стануть покази Jeisoni by Novitska, Yulia Fedetska, Olesya Marchuk. Цієї осені у Lviv Fashion Week приймуть участь також: італійський бренд Balossa, німецька марка Rockmädchen, польський бренд NAOKO, грузинські дизайнери Tinatin Magalashvili та Ekaterine Buzaladze, Aidar Khan з Казахстану. В рамках партнерства з проектом Mad Mood Milano нову колекцію представлять Plik&Provocative. Серед міжнародних гостей Lviv Fashion Week – журналісти, фотографи та байери з Італії, Німеччини, Польщі, США.

Lviv Fashion Week традиційно сприяє молодим дизайнерам – їх покази відбуватимуться в рамках основної програми в Міжнародному аеропорті "Львів" та у форматі презентацій. Нові колекції представлять Burdo, Lyubasha Kyleshko, KartNatel, Vladyslava Matiyashek, Olesya Marchuk. Окрім презентацій нових сезонних колекцій, на Lviv Fashion Week відбудуться презентації аксесуарів (Sakhro).

Основний розклад показів та презентацій на сезон весна/літо 2018 доповнюватимуть освітня програма та шоурум. Розширена освітня програма включає лекції, обговорення та воркшопи, які проходитимуть у Design House 27-29 жовтня. Нові Fashion-діалоги, проект, який має на меті об’єднати у неформальному спілкуванні та продуктивних дискусіях працівників галузі моди, цього разу будуть присвячені темі "Fashion фотографія як інструмент презентації брендів", модератор – Лілія Сушко. Лекційна програма включатиме лекції "Вихід на міжнародні ринки та торгівля з ЄС" (Олена Кудляк, Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі), "Переваги навчання в Англії: від шкільної до вищої освіти, на прикладі fashion-індустрії" (Андрій Вельгош, компанія "Вікно в Лондон"), "Позиціонування бренду в індустрії моди: нові можливості молодого fashion ринку" (Айсель Гусейнова, 247RAARE Fashion Consulting), "Менеджмент у fashion бізнесі" (представник освітнього центру Fast Fashion Education), лекції та воркшопи на тему Fashion Illustration (Марта Яцишин, Ганна Білоконь, школа комерційної ілюстрації Аліси Грейс). Федір Возіанов прочитає лекцію на тему "Навіщо потрібен досконалий дизайн у недосконалому світі" на головній локації у Міжнародному аеропорті "Львів" 27 жовтня.

Шоурум Lviv Fashion Week, в якому візьмуть участь близько 30 українських брендів, буде працювати на місці проведення показів у Міжнародному аеропорту "Львів" 27-29 жовтня. Шоуруми є ключовим елементом офіційної програми. Вони забезпечують місце, де дизайнери можуть зустрітися з байерами та пресою, а також працюють у форматі pop-up store, де гості можуть більше дізнатися про українські бренди та придбати дизайнерські речі.

Показ Roksolana Bogutska відбудеться поза межами основної програми Lviv Fashion Week - в суботу 4 листопада в Mirotel Resort&Spa в Трускавці.

Акредитація преси

Програма XX-го сезону Lviv Fashion Week

Як потрапити на Lviv Fashion Week